Kolding dumper på erhvervsvenlighed

En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at Kolding dumper på erhvervsvenlighed.

Analysen måler kommunerne på 31 forskellige parametre om alt fra, hvor lang tid det tager at få udstedt en byggetilladelse til åbningstiderne på genbrugspladserne og klimahandlingsplaner.

Og i Kolding står det skidt til ifølge Dansk Byggeri:

- Kolding trænger til at skrue op for erhvervsvenligheden, lyder det fra Dansk Byggeri Sydjylland.

I Sydjylland er kun Fredericia dårligere placeret – Kolding lander på plads nummer 73. Det er dog en forbedring i forhold til sidste analyse, hvor Kolding var nummer 81.

Det er på høje tid, at nedturen vendes, mener Socialdemokraternes borgmesterkandidat, Christian Haugk:

- Vi må kigge de parametre igennem der gør, at vi også i denne undersøgelse lander i bunden af Danmarkskortet. Det er nødvendigt med en tæt dialog med erhvervslivet så vi kan svare på hver enkelt udfordring, siger Christian Haugk.

Han slår fast, at der skal handles og at situationen skal tages alvorligt.

- Det nytter ikke at finde på dårlige forklaringer eller at skyde skylden på andre, som vi desværre har set alt for meget af, fortæller Christian Haugk.

Det risikerer på længere sigt, at betyde dårligere service til borgerne, færre arbejdspladser og dermed endnu flere ledige.

Borgmester Jørn Pedersen (V) glæder sig over, at Socialdemokraterne vil forbedre erhvervsevnen i Kolding:

- Det kan vi jo rette op på ved blandt andet at fjerne dækningsafgiften og køre med partnerskabsaftaler i stedet for klausuler. Socialdemokraterne vil kun nedsætte dækningsafgiften med en promille og det batter slet ikke noget, siger Jørn Pedersen til Dagens.dk.

Han tilføjer, at det er interessant, hvilke initiativer Socialdemokraterne vil sætte i verden for at forbedre erhvervsevnen i Kolding.

Sådan placerer de sydjyske kommuner sig:

2. Billund

8. Vejen

9. Aabenraa

11. Vejle

15. Varde

28. Sønderborg

37. Haderslev

38. Esbjerg

40. Tønder

67. Fanø

73. Kolding

89. Fredericia

 

Dagens Gossip