Kolding har flest iværksættere af regionens kommuner

324 iværksættere etablerede ny virksomhed, som udgjorde 8,0 procent af alle virksomheder i Kolding Kommune i 2011. Gennemsnittet for Region Syddanmark er 7,1 procent.

- Førstepladsen er resultatet af en målrettet indsats i Kolding Kommune, hvor iværksætteri har været en klar strategi og bevidst satsning over mange år. Det fokus er blandt andet konkretiseret med House of Design og House of Innovation. Vi begyndte for seks år siden med Gratis Rådgivning for iværksættere på torsdage. Rådgivningen har trukket mange til udefra, lige som vores mentorkorps kan rådgive iværksættere individuelt i længere forløb, fortæller leder af House of Innovation i Kolding, Lau Herborg.

House of Innovation har 54 rådgivere tilknyttet Gratis Rådgivning og 41 mentorer. Netop styrken ved netværkene Kolding er endnu en faktor, Lau Herborg fremhæver.

Iværksætteri er et centralt element i Kolding Kommunes vision ”Vi designer livet”. Her er det et mål, at Kolding danner forbillede for iværksættere, og at de bæredygtige vækstvirksomheder tiltrækker investorer.

- Vores designpædagogik udfordrer vores børn allerede i børnehave og skolen, så de bliver dygtigere til innovation og det kreative arbejde. Det skal gerne udvikle endnu flere iværksættere. Samtidig har vi også lovet vores erhvervsliv, at vi sætter skatten yderligere ned, hvis de skaber flere jobs. Her er iværksætterne vigtige, hvis vi skal nå målet, siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen (V).

 

Dagens Gossip