Kolding Kommune stopper samarbejdet med Tryghedsplejen

Kolding Kommune har med øjeblikkelig virkning stoppet samarbejdet med Tryghedsplejen, der i de seneste år har leveret hjemmehjælp og hjemmepleje under den såkaldte fritvalgsordning, hvor borgerne har kunnet vælge, om de ville modtage hjælp fra en række private firmaer – der iblandt Tryghedsplejen - eller kommunens egen hjemmehjælp og hjemmepleje.

Bruddet kommer efter, det er konstateret, at firmaet ikke har levet op til aftalerne i den kontrakt, der fastsætter rammerne for, hvad firmaet skal levere og leve op til.

- Vi har desværre konstateret, at Tryghedsplejen i flere tilfælde ikke har levet op til bestemmelserne i kontrakten, og derfor er det nødvendigt at afbryde samarbejdet, fortæller seniordirektør i Kolding Kommune, Lone Vesterman Rasmussen.

Kolding Kommune blev i sidste uge kontaktet af tidligere ansatte i et firma, som har været ansat hos en ikke godkendt underleverandør til Tryghedsplejen.

- Vi fik dokumenterede oplysninger, som vi ikke tidligere havde adgang til. På den baggrund bad vi Tryghedsplejen om dokumentation for nogle helt konkrete forhold, Men den dokumentation vi har fået fra Tryghedsplejen, stemmer ikke overens med de faktiske forhold, fortæller Lone Vesterman Rasmussen.

Helt konkret handler det om manglende overholdelse af arbejdsmiljøloven og ikke korrekt udførte rute- og vagtplaner.

Tryghedsplejen har hjulpet ni ældre i Kolding Kommune, otte med rengøring og en med lettere hjemmehjælp. Alle ni er blevet kontaktet i løbet af dagen, så de fra i morgen får hjemmehjælp fra Kolding Kommune

Det afbrudte samarbejde betyder også, at Kolding Kommune ikke indgår kontrakt med Tryghedsplejen om hjemmehjælp og hjemmepleje fra den 1. januar 2014, som ellers var aftalt.

 

Dagens Gossip