Kolding Mandskor bag julekoncert med Keld & Hilda

Når Kolding Mandskor, under ledelse af dirigent Theis Lyng Reinvang, søndag den 8. december klokken 16 arrangerer julekoncert i Sct. Nicolai Kirke, bliver det med Keld & Hilda som gæstesolister.

Bliv ven med Dagens Kolding på Facebook - Altid gratis nyheder

Aftalen kom i stand, da Keld Heick medvirkede i korets Beatles-koncert på Kolding Teater. Koncerten forløb så fint, at den kendte sanger straks sagde ja, da han blev spurgt, om han og Hilda ville være med i en julekoncert.

- Vi laver en koncert, der byder på rigtig julehygge med de gode julesamler, som alle kender. Men der vil også være nyere ting på repertoiret, blandt andet en julesang komponeret af Jesper Elkjær, der er 1. tenor i koret, fortæller formanden for Kolding Mandskor, Erik Schlunsen.

- Vi glæder os dog først og fremmest over tilsagnet fra Keld og Hilda om at medvirke i julekoncerten. Det er et populært par, som har lovet at synge en række af de mest kendte julesange, og vi er slet ikke i tvivl om, at deres tilstedeværelse vil gøre julekoncerten til noget helt særligt for publikum.

Keld Heick begejstret for Kolding: Siger ja til julekoncert

Om deltagelsen i julekoncerten i Kolding siger Keld Heick:

- Det er meget forskelligt, hvad vi spiller til julens koncerter. Det afhænger af lokalitet og publikum, men der er nogle sange, som næsten altid går igen, blandt andet nogle af dem, vi selv har skrevet i tidens løb. Der er også gamle, danske klassikere som ”Juletræet med sin pynt”, ”Skal vi klippe vore julehjerter sammen”, ”Sikken voldsom trængsel og alarm” og ”Nu har vi altså jul igen”.

- Så har vi et potpourri over dem, vi kalder ”julens uundgåelige”. Sange, som man enten elsker eller hader, men som altid spilles, når julen står for døren. Og vi har internationale melodier som ”Mary’s Boy Child”, fortæller Keld Heick.

Han tilføjer, at selve det at stå i en kirke og synge afføder en dyb respekt inden i parret.

- Det er en respekt, man ikke lige kaster af sig, selv om det selvfølgelig heller ikke skal være dybt alvorligt alt sammen. Der må gerne være plads til at trække på smilebåndet ind imellem, forklarer Keld Heick.

Billetter til julekoncerten den 8. december i Sct. Nicolai Kirke koster 150 kroner og kan købes på Korbillet.dk eller på telefon 2091 6990.

 

Dagens Gossip