Kolding Stadsarkiv får ny hjemmeside

Kolding Stadsarkiv har fået ny hjemmeside, hvor lokalhistorien bliver levende på en helt ny måde.

- En af de væsentligste forbedringer er, at folk nu på nettet kan søge direkte i en stor del af vores materialesamling. En anden spændende nyhed er vores KoldingWiki, hvor vi inviterer borgerne til at selv at bidrage til vores fælles historie, fortæller stadsarkivar Lene Wul.

Via den nye arkiv-søgefunktion kan historisk interesserede frit søge i alle stadsarkivets dokumenter, fotos, kort, planer, plakater, film og lydbånd. Flere fotos kan man se med det samme på nettet, mens andet materiale kan bestilles på arkivet.

- Det bliver langt lettere for vore brugere at danne sig et overblik over vores materiale og finde lige præcis det, man gerne vil studere nærmere. Nu er man ikke længere afhængig af Stadsarkivets åbningstid, man kan gå på nettet og søge i vore samlinger, når det passer én, siger Lene Wul.

Den anden store nyhed på den nye hjemmeside er den såkaldte KoldingWiki, som er baseret på borgernes aktive deltagelse. En wiki er et netbaseret leksikon, hvor indholdet kan ses og redigeres af brugerne.

 

Dagens Gossip