Koldinghus: Træd ind i slotskirken som brændte for 200 år siden

Ved hjælp af computervisualisering kan gæster på nu få oplevelsen af at træde ind i den gamle slotskirke på Koldinghus, som den så ud før branden for 200 år siden.

Eksperter fra Aalborg Universitet har i samarbejde med Museet på Koldinghus lavet en teknologisk løsning til en ny udstilling om Christian IV.

Slotskirken, som kongen oprindeligt byggede på Koldinghus i årene 1598-1604, var en i sin tid en arkitektonisk perle i europæisk topklasse. I dag er der kun nogle få rester af sandsten tilbage af slottets nordvestlige hjørne.

- Den store udfordring har været at nå et tilfredsstillende visuelt resultat under de praktiske betingelser, som gælder på museet. Vi kan ikke basere os på store laboratorie-computere, dyrt hardware og mange timers beregningstid. Det hele skal køre i en praktisk opstilling, som er brugervenlig og robust, og som ikke kræver videreuddannelse af personalet på museet, forklarer lektor Claus B. Madsen fra Institut for Arkitektur og Medieteknologi.

For Claus B. Madsen har samarbejdet været en helt særlig oplevelse, da det virkeliggør ambitioner, han har haft, siden han blev opmærksom på mulighederne i computervisualisering.

- Det er et drømmeprojekt efter mit hoved. Jeg startede med at forestille mig opstillinger af denne art for over 10 år siden, så at få mulighed for at køre et konkret projekt igennem hele vejen ud til et ”betalende publikum” og i samarbejde med ildsjæle ude i samfundet er ekstremt motiverende og givende. Det er blevet, som vi havde håbet på, og på nogle områder endda bedre, fortæller han.

 

Dagens Gossip