Kom sikkert frem i vinterføret

Kong Vinter er lige om hjørnet ifølge landets meteorologer. FDM har samlet en håndfuld gode råd til sikker kørsel i vintervejret.

- Frem for alt bør man have vinterdæk på bilen, hvis man vil køre i vinterføre. Det handler ganske enkelt om sikkerhed og om overhovedet at kunne stå fast. Derudover skal man sikre sig, at bilens viskerblade og lys virker, og at lygterne er fri for sne, siger køreteknisk chefinstruktør på FDM Køreteknik, Bent Grue.

Man skal også huske selv at være forberedt på at køre i vintervejret. Mange trafikulykker kan undgås, hvis man mindsker hastigheden og øger afstanden til forankørende.

Sikkerhedsudstyret i biler i dag er ofte ret avanceret, og selvom det er til for at gøre det sikrere og nemmere at køre, er det vigtigt, at man er fortrolig med det.

- Selv om systemerne i teorien fungerer helt af sig selv, skal man som bilist stadig køre lidt anderledes om vinteren end om sommeren. Og netop ved vinterkørsel er det de færreste, som har øvelsen i at håndtere bilen rigtigt og sikkert, siger Bent Grue, og anbefaler, at man tager et køreteknisk kursus, hvor man kan træne glatbanekørsel under sikre forhold.

FDM har samlet fem gode råd:
1) Kør i god tid: Hold øje med vejrudsigten og sæt ekstra god tid af til kørsel i vintervejret.

2) Pas på farten: Sænk farten og især hvis der er tvivl om underlagets beskaffenhed.

3) Hold afstand: På snedækkede veje skal man holde ekstra god afstand til forankørende.

4) Sort is og isslag: Vær opmærksom på det farlige, usynlige isslag på asfalten.

5) Vinterdæk: Kør med vinterdæk og deltag i et køreteknisk kursus.

Se video om vinterdæk her fdm.dk/video/det-skal-du-vide-om-vinterdaek

Foto: FDM

 

Dagens Gossip