Kommentator: Klogt at Venstre klapper i

09/10/2013 14:44

BNB

Nyheder
Men det er klogt af Venstre-formanden at klappe i, mener politisk redaktør Jesper Termansen fra Radio24syv.»Uanset jura er Venstre belastet af den her skattesag, og partiet er ikke mindre belastet af, at der nu kommer en meget velsmurt konspirationsteori, hvor alle løse ender er bundet sammen, og hvor brevskriveren hævder, at der findes dokumentation for, at det er et komplot fra Venstres side mod Helle Thorning-Schmidt (S). Det er en møgsituation for Venstre, og det er klogt politisk set ikke at begynde at kommentere rygter i pressen,« siger han.Berlingske har onsdag offentliggjort det anonyme brev, hvori brevskriveren hævder at være ansat som advokatsekretær i »et stort advokatkontor i provinsen«. Den anonyme person beskylder Venstres sekretariat, partiets pressetjeneste og Skatteministeriet - under daværende ledelse af Troels Lund Poulsen (V) - for at have bestilt et notat med argumenter for, hvorfor Thornings mand, Stephen Kinnock, skulle dømmes skattepligtig i Danmark.Dermed forsøgte Venstre at udnytte oppositionslederens dårlige sag politisk, hentyder brevskriveren.»Hvis Venstre kommenterede brevet, ville det åbne for en lang række andre spørgsmål om, hvorvidt der kunne være en teoretisk kontakt til et advokatkontor i provinsen - alt sammen noget, der ville trække partiet længere ind i sagen. Det er klogt at tie stille frem for det modsatte,« siger Jesper Termansen og påpeger, at Socialdemokraterne forfølger den samme, stiltiende strategi:»Hvor nogen måske troede, at det her kunne blive en politisk vindersag for Socialdemokraterne, så har vi jo set de seneste dage, at der ikke er nogen socialdemokrater - ikke engang længere nede i rækkerne - som har følt behov for at bruge det her brev politisk over for Venstre. Måske fordi de også har indset, at hele sagen ikke har nogen vindere, kun tabere,« siger den politiske redaktør.

Mest læste i dag

Men det er klogt af Venstre-formanden at klappe i, mener politisk redaktør Jesper Termansen fra Radio24syv.

»Uanset jura er Venstre belastet af den her skattesag, og partiet er ikke mindre belastet af, at der nu kommer en meget velsmurt konspirationsteori, hvor alle løse ender er bundet sammen, og hvor brevskriveren hævder, at der findes dokumentation for, at det er et komplot fra Venstres side mod Helle Thorning-Schmidt (S). Det er en møgsituation for Venstre, og det er klogt politisk set ikke at begynde at kommentere rygter i pressen,« siger han.

Berlingske har onsdag offentliggjort det anonyme brev, hvori brevskriveren hævder at være ansat som advokatsekretær i »et stort advokatkontor i provinsen«. Den anonyme person beskylder Venstres sekretariat, partiets pressetjeneste og Skatteministeriet - under daværende ledelse af Troels Lund Poulsen (V) - for at have bestilt et notat med argumenter for, hvorfor Thornings mand, Stephen Kinnock, skulle dømmes skattepligtig i Danmark.

Dermed forsøgte Venstre at udnytte oppositionslederens dårlige sag politisk, hentyder brevskriveren.

»Hvis Venstre kommenterede brevet, ville det åbne for en lang række andre spørgsmål om, hvorvidt der kunne være en teoretisk kontakt til et advokatkontor i provinsen - alt sammen noget, der ville trække partiet længere ind i sagen. Det er klogt at tie stille frem for det modsatte,« siger Jesper Termansen og påpeger, at Socialdemokraterne forfølger den samme, stiltiende strategi:

»Hvor nogen måske troede, at det her kunne blive en politisk vindersag for Socialdemokraterne, så har vi jo set de seneste dage, at der ikke er nogen socialdemokrater - ikke engang længere nede i rækkerne - som har følt behov for at bruge det her brev politisk over for Venstre. Måske fordi de også har indset, at hele sagen ikke har nogen vindere, kun tabere,« siger den politiske redaktør.