Kommentator: Rød blok gav Alternativet taletid i duel

Rød blok viste ingen tegn på at ville tvære Uffe Elbæks nye parti, Alternativet, ud under valgkampens første duel.

Sådan lyder det fra politisk kommentator Troels Mylenberg, som er chefredaktør på Fyns Amts Avis. Han bider til gengæld mærke i, at partiet fik lov til at sætte sit eget præg på debatten på DR.

- I rød blok er der en stor trang til at sikre, at Alternativet kommer ind, for på de første målinger ser det ud til at være helt afgørende for rød bloks muligheder for at blive siddende, siger han.

Ifølge kommentatoren har han selv været spændt på partiernes reaktioner på Alternativets politiske idéer, som for eksempel en arbejdsuge på kun 30 timer.

- Der var to muligheder for rød blok. Den ene var at pande dem ned, så de slet ikke kom til fadet. Med det mener jeg at udstille dem som en politisk illusion, siger Troels Mylenberg og fortsætter:

- Den anden mulighed var at give dem plads til at tale. Det, synes jeg klart, var det, man så i dag; at de andre tog Elbæk alvorligt ved at byde ind på hans dagsorden, fortsætter han.

Generelt roser han både Alternativet men også Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, for at tage ordet under debatten og sætte fokus deres egne sager.

Derudover bød duellen ikke på mange overraskelser, hvad angår temaer, mener kommentatoren. Han peger på de klassiske emner "velfærd, nulvækst, og hvorvidt det kan betale sig at arbejde", som nogle af de primære i debatten.

Onsdag klokken 19.00 - otte timer efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrev valget - stod alle 10 partiledere linet op i Vandrehallen på Christiansborg til debat hos DR, senere på aftenen hos TV2.

I debatten blev en række af de budskaber og temaer, som vi formentlig vil høre igen og igen i valgkampen, lanceret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip