Kommentator: Sareen ligner en kulturminister

Det er mest sandsynligt, at det bliver den nuværende ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R), der afløser Uffe Elbæk som kulturminister. Det vurderer politisk kommentator Troels Mylenberg.

- Man kan sagtens forestille sig, at Manu Sareen bliver flyttet over i Kulturministeriet, siger han.

- Når det kører for ham, kan han bruges mange steder, og han har vist i sit nuværende ministerium, at han kan noget. Så han er måske klar til at få et tungere ministerium, siger kommentatoren.

Hvis Sareen får posten, vil der blive en ledig plads som ligestillings- og kirkeminister. Og her har partiet flere bud i folketingsgruppen.

- Det mest nærliggende vil være en som Sofie Carsten Nielsen, som er næstformand for folketingsgruppen. Hun har arbejdet solidt og godt og er på linje med De Radikales leder, Margrethe Vestager.

- Dermed kan det også være, at Vestager vil lytte til kritik af, at der er for mange mandlige ministre på det radikale hold, siger Troels Mylenberg.

Det kan dog også være, at Vestager tænker helt alternativt, når hun skal finde en ny minister.

- Vestager kan også finde på at hive tidligere minister Anita Bay Bundegaard ind, siger Troels Mylenberg.

- Så det er ikke udelukket, at der kan komme en kandidat ind, som ikke er i gruppen. Men det vil nok skabe for meget uro i gruppen, som mener, at der er mange fremtrædende talenter, som Vestager bør vælger mellem.

Anita Bay Bundegaard er redaktionschef på Dagbladet Politiken for kultur, debat og kritik, og hun er medlem af lederkollegiet.

Uffe Elbæks afgang som kulturminister kommer efter flere dage med hård kritik. Presset på kulturministeren steg for alvor, da han på et samråd tirsdag overraskende oplyste, at han stoppede et sjette møde på AFUK efter advarsel fra en embedsmand.

Før og under samrådet fastslog Uffe Elbæk ellers flere gange, at han ikke blev advaret af embedsmænd mod at placere møderne på AFUK.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip