Kommentator: SRSF vil undgå klimaslagsmål

Berlingskes kommentator anfører, at regeringen er ekstremt sårbar, hvis der breder sig et indtryk af, at planerne for at forbedre klimaet her og nu betyder øgede omkostninger, flere afgifter og tab af konkurrenceevne. Forklaringen er ifølge Thomas Larsen, at der er en verden til forskel på det engagement i klimasagen, som prægede politikere overalt i verden inden den dybe økonomiske krise - og så virkeligheden i dag, hvor klimapolitikken er skubbet længere ned på dagsordenen og er blevet mere sprængfarlig at håndtere.

»Klimaministeren og regeringen står derfor overfor en svær opgave, når den skal have støtte til sine planer i forhandlingerne med Folketingets partier og samtidig skal formå at vinde erhvervslivets og befolkningens opbakning. Der er meget på spil, og det er uden tvivl en af grundene til, at klimaministeren er endt med kun at præsentere et katalog over ideer til, hvordan klimamålene skal nås. Dermed håber ministeren og regeringen på at navigere uden om et stort og betændt politisk opgør med oppositionen og erhvervslivet,« mener Thomas Larsen.

Ifølge Thomas Larsen er der også saglige belæg for at rulle klimaplanen ud trinvis, for dermed kan man hele tiden reagere optimalt i forhold til virkeligheden. Men svagheden ved strategien er, at det kan ende med at blive et rodet forløb, som ikke skaber tilstrækkelig klarhed. I erhvervslivet advarer man allerede mod, at manglen på en klar politisk køreplan kan skabe unødig usikkerhed og dermed gøre det svært for virksomhederne at disponere og investere.

»Alt i alt er planen udtryk for, at det er blevet sværere for regeringen at pudse den grønne profil og forfølge den ambitiøse klimapolitik, som både S, R og SF anså for at være både sagligt rigtig og en folkelig vindersag inden valget i 2011,« siger Thomas Larsen til B.dk.

 

Dagens Gossip