Kommissionsformand: Sandsynligt at bisidderne har lækket

»Vi mener, det er mest sandsynligt, at det er bisidderne, der er kommet til at låne det her brev ud til Berlingske,« siger formanden for Skattesagskommissionen, Lars E. Andersen.

»Det kunne også være den anonyme person, der selv har afleveret brevet, men det synes vi ikke, er særligt sandsynligt. Det kunne også være mig selv, der har lækket det, men det er det altså ikke,« understreger han.

Han slår også fast, at kommissionen ikke har konkret mistanke til en af de 19 bisiddere i sagen.

»Det er ikke sådan, at vi sidder og pønser på, at det er bisidder 1, der har gjort det, og nu skal politiet se at komme efter vedkommende,« siger kommissionsformanden.

De nye oplysninger er et uddrag fra brevet, hvor den anonyme brevskriver påstår at være advokatsekretær i et stort advokatkontor i provinsen. Personen skriver blandt andet, at advokatkontoret blev anmodet af »et ledende Venstre-medlem« om at udarbejde et notat - hidtil kendt som »BT-notatet« - med argumenter for, hvorfor daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, skulle dømmes skattepligtig i Danmark.

Kommissionen modtog det anonyme brev 19. september og valgte herefter at udsætte de sidste afhøringer i kommissionen. Kommissionen bad Københavns Politi om at opspore afsenderen, og for at give politiet arbejdsro blev Skattesagskommissionens advokater, de såkaldte bisiddere, pålagt, at de ikke måtte viderebringe indholdet i brevet til deres klienter - skattesagens vidner.

Men det er formodentlig sket alligevel, mener Lars E. Andersen.

»Vi undersøger jo selv en ulovlig lækage (af Thorning-parrets skatteafgørelse til BT, red.), og hvis der under vores undersøgelse sker yderligere ulovlig lækage, så er det vores praksis, at samme dag, vi opdager sådan en lækage, anmelder vi det til Københavns Politi,« siger kommissionsformanden.

Mandag besluttede kommissionen, at sagens bisiddere alligvel får lov at vise det anonyme brev til deres klienter. Det må ske tirsdag klokken 12 - hvis ikke brevskriveren når at afsløre sin identitet over for kommissionen inden da.

Den 3. oktober meddelte politiet, at efterforskningen ikke havde ført frem til brevskriveren, selv om politiet fandt et ukendt fingeraftryk på brevet og et hår, der kan indeholde DNA.

 

Dagens Gossip