Kommunal milliardregn giver blot 600 job i år

600 ekstra byggejob i 2013.

Det bliver resultatet af regeringen og kommunernes aftale onsdag, som sender to milliarder kroner ekstra over på kommunernes anlægsbudget.

De mange penge kan sætte gang i byggeri og renovering af børnehaver, cykelstier og veje, hvilket ifølge Dansk Byggeri vil kaste omkring 3.000 ekstra job.

Desværre tager det tid at komme i gang med projekterne, vurderer såvel Dansk Byggeri som Kommunernes Landsforening. Derfor vil de ekstra milliarder kun give 600 job i 2013. Det skriver Berlingske Business.

- Det tager tid at løbe i gang. Foreslagene skal behandles i økonomiudvalget og selve byrådet. Derefter skal der være udbud, vurderes tilbud og underskrives kontrakter, før arbejdet kan gå i gang, siger seniorøkonom i Dansk Byggeri Finn Bo Frandsen til avisen.

Over de kommende år forventer Dansk Byggeri - på baggrund af tal fra Danmarks Statistik - at de ekstra penge vil kaste omkring 3.000 job af sig, fordelt på cirka 1.800 job til tømrere, murere og andre byggefolk og 1.200 job til ingeniører, arkitekter med mere.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip