Kommunal milliardregn giver blot 600 job i år

600 ekstra byggejob i 2013.

Det bliver resultatet af regeringen og kommunernes aftale onsdag, som sender to milliarder kroner ekstra over på kommunernes anlægsbudget.

De mange penge kan sætte gang i byggeri og renovering af børnehaver, cykelstier og veje, hvilket ifølge Dansk Byggeri vil kaste omkring 3.000 ekstra job.

Desværre tager det tid at komme i gang med projekterne, vurderer såvel Dansk Byggeri som Kommunernes Landsforening. Derfor vil de ekstra milliarder kun give 600 job i 2013. Det skriver Berlingske Business.

- Det tager tid at løbe i gang. Foreslagene skal behandles i økonomiudvalget og selve byrådet. Derefter skal der være udbud, vurderes tilbud og underskrives kontrakter, før arbejdet kan gå i gang, siger seniorøkonom i Dansk Byggeri Finn Bo Frandsen til avisen.

Over de kommende år forventer Dansk Byggeri - på baggrund af tal fra Danmarks Statistik - at de ekstra penge vil kaste omkring 3.000 job af sig, fordelt på cirka 1.800 job til tømrere, murere og andre byggefolk og 1.200 job til ingeniører, arkitekter med mere.

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip