Kommunalt ansatte i Tårnby fyret for at drikke bajere i arbejdstiden

En Tuborg Classic på dåse. Det nød tre kommunalt ansatte i Tårnby Kommune i arbejdstiden - og fik en fyreseddel.

De fyrede mistede deres arbejde efter henholdsvis 28, 15 og 12 års ansættelse hos vej- og parkafdelingen i Tårnby Kommune, skriver Fagbladet 3F.

- Jeg blev fyret godt et år, før jeg ville gå på efterløn. Det var surt. Jeg har også mistet en del penge på det, siger 60-årige Bendt Weber.

- Vi vidste godt, at det var forkert at drikke øl i arbejdstiden, men vi troede ikke, at vi kunne miste jobbet på det. Det var uretfærdigt med en fyring. Vi er kun mennesker, siger 57-årige Henrik Grønkjær.

Fik godtgørelse for fyring

Ifølge alkoholpolitikken hos Tårnby Kommune må ansatte ikke drikke alkohol i arbejdstiden. Men 3F mente, at konsekvenserne ved brud på kommunens alkoholpolitik var uklare - og at fyringerne derfor var usaglige.

Derfor rejste 3F en sag mod Tårnby Kommune.

Afskedigelsesnævnet traf i slutningen af 2012 afgørelse i sagen: Overtrædelsen af reglerne var ikke af så ”grov karakter, at den berettigede kommunen til at træffe en så vidtgående beslutning som at afskedige dem”.

Nævnet afgjorde, at kommunen skulle betale de tre fyrede en godtgørelse på hver to måneders løn.

Kommunen: Ingen kommentarer

Hos 3F BJMF er faglig sekretær Walter Markussen ærgerlig over sagen:

- En dommer har klart tilkendegivet, at Tårnby Kommune overreagerede og derved tacklede situationen helt forkert. Men jeg har svært ved at glæde mig over en vunden sag, når tre medlemmer har mistet deres arbejde efter lang tids tro tjeneste i samme kommune.

Personalechef hos Tårnby Kommune Helle Poulsen oplyser, at kommunen ikke har kommentarer til sagen.

 

Dagens Gossip