Kommune vil ikke fyre plejefamilie efter overfald på plejebarn

Selv om Odense Kommune tager afstand fra plejemoderens opførsel, er det ikke tilstrækkeligt til at afbryde samarbejdet med hende.

»Jeg vil gerne understrege, at plejemoderens opførsel på denne video absolut ikke er acceptabel. Jeg bliver selv berørt af at se den,« siger børne- og familiechef i Odense Kommune, Lone Tue Hansen, til TV 2.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

»Efter vi blev gjort opmærksom på videoen, tog vi prompte affære og har blandt andet iværksat et skærpet tilsyn omkring plejefamilien, ligesom vi har iværksat øget rådgivning,« siger Lone Tue Hansen.

Drengen fra indslaget er nu flyttet hjem til sine biologiske forældre, men tre af deres børn - samt et fjerde barn - bor ifølge TV 2 fortsat hos den pågældende plejefamilie.

LÆS OGSÅ: Voldsom video: Mor melder søns plejeforældre til politiet efter overfald

Odense Kommune ser ingen grund til at skride yderligere ind:

»Desværre sker det jo både på institutioner og i plejefamilier, at personalet mister besindelsen. I de tilfælde gælder det om at give de berørte parter de rigtige redskaber til at komme videre. Blandt andet gør vi meget ud af at uddanne vores medarbejdere i konfliktnedtrapning,« siger Lone Tue Hansen til TV 2.

 

Dagens Gossip