Konkurs eller redning? Så sandsynlige er Brøndbys muligheder

Brøndby skal bruge 60 mio. kr. ultimo april. Ellers fratager DBU ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Brøndby klubben retten til at spille højere end Danmarksserien, fordi Brøndby i så fald ikke vil leve op til de økonomiske krav, den skal for at kunne få fornyet sin licens.

Hvis Brøndby ikke er fri af nedrykning ultimo april, skal der yderligere 25 mio. kr. i kassen, fordi klubben vurderer, at det er det beløb, det vil koste at rykke ned på grund af tabte indtægter fra tv, entré, merchandise, sponsorater etc.

BT's fodboldredaktør Morten Crone Sejersbøl vurderer her Brøndbys muligheder for at sikre sig den fornødne kapital.

Pengene kan komme ind på tre måder1. Gennem aktieemissionen, der vil køre fra 12. til 25. april.

2. Gennem et salg af stadion. Der er en gæld i stadion på 83 mio. kr., hvilket betyder, at et salg til eksempelvis 150 mio. kr. vil give 67 mio. kr. i likviditet (150 minus 83 mio. kr.). Aktieemissionen vil blive gennemført, selv hvis stadion bliver solgt.

3. Kreditorer og bankforbindelsen stryger Brøndbys gæld.

Sådan er sandsynlighederne1. Aktieemission

Det er ikke sandsynligt, at de nuværende aktionærer alene sikrer en kapitaludvidelse på 60 mio. kr., hvilket Brøndby-ledelsen er enig i, selvom Tommy Håkansson og Sten Lerche dog forventer, at aktionærerne vil bidrage med en væsentlig del af kagen.

Skulle Brøndbys 23.000 aktionærer alene sikre klubben 60 mio. kr., skulle de i snit købe for 2.600 kr. hver. Det gør de ikke.

Brøndbys mulighed for at gennemføre en aktieemission til mindst 60 mio. kr. består i at få en eller flere nye investorer ind i klubben. Dette er blevet mere sandsynligt, efter at generalforsamlingen onsdag besluttede at nedlægge aktieklasserne, så investeringen fremover vil give reel indflydelse. Potentielle storinvestorer vil utvivlsomt kræve sæder i bestyrelsen, hvilket de kan få ved den varslede ekstraordinære generalforsamling til juli.

Bud på investorer:

- Advokat Jeppe Stokholms unavngivne investorer, der har kørt Jørgen Lindegaard i spil til en vægtig bestyrelsespost. Sandsynligt

- Frank Buch-Andersen har tidligere været parat. Han kan i teorien komme på banen igen. Lille sandsynlighed

- Vognmand Michael Henriksen. Han er mest interesseret i et køb af stadion og virker ikke synderligt parat til at købe aktier i klubben, idet han ikke ønsker at engagere sig i klubben. Usandsynligt

- Nordea har penge til gode i Brøndby. Det er en sandsynlig mulighed, at banken gennem aktiekøb holder liv i klubben. Sådan har den tidligere gjort i Parken, hvor udsigten til en sund forretning dog også var større end i Brøndby.

- Udenlandske investorer. Der har været henvendelser fra både Asien og mellemøsten, men det er nok hos Rune Hauge i Norge sandsynligheden er størst. Ikke usandsynligt.

2. Salg af stadionEt salg af Stadion vil nedbringe gælden og bidrage med en umiddelbar likviditetsforbedring i den størrelsesorden, der ligger over gælden på 83 mio. kr. Der er forholdsvis bred enighed om, at et stadionsalg er en god idé. Dette er en sandsynlig mulighed.

Bud på købere:

- Michael Henriksen har erkendt sin interesse i at købe Brøndby Stadion. Han ønsker dog at lægge tag på, hvilket kræver en ændring af lokalplanen. Først når og hvis den bliver gennemført om minimum seks måneder kan dette blive muligt. Det trækker ned. Michael Henriksen er dog stadig en sandsynlig køber.

- Brøndby Kommune. Kommunen er tidligere blevet tilbud et køb af stadion for 150 mio. kr., har borgmester Ib Terp (S) fortalt til BT. Kommunen har forkøbsret på stadion, men har indtil videre takket nej. Kommunen virker ikke som en sandsynlig køber.

- Investeringsforening eller ejendomsinvestor. Ved en lejeindtægt på 6 mio. kr. årligt, kan et køb af Brøndby Stadion være en ganske god forrentning af et beløb på 120-150 mio. kr. Desuden vil arrangementer under tag givetvis kunne bidrage med yderligere indtægter. Dette er ikke usandsynligt.

3. Kreditorernes velvillighedDa Brøndby tidligere i år gennemførte en likviditetsforbedring på 31 mio. kr., var det blandt andet via aftaler om henstand fra kreditorerne. Det er ikke sandsynligt, at tilstrækkelige beløb sikres på tilsvarende måde igen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip