Konkurser er faldet med en femtedel på et år

Der er sat en prop i antallet af virksomheder, der må dreje nøglen om og lukke. Tal fra kreditvurderingsbureauet Bisnode viser, at antallet af konkurser faldt med 22 procent i 2014 i forhold til 2013 og landede ved årets udgang på 4019 konkurser.

- Dansk erhvervsliv har været inde i en positiv udvikling, hvilket er glædeligt oven på de mange år, hvor ordet krise har været altdominerende, siger Martin Stabell, specialist i kreditvurdering hos Bisnode.

- Vi forventer dog at se en mere neutral udvikling i 2015, da vi vurderer, at konkursniveauet efterhånden har ramt et normalt leje, siger han i en kommentar til tallene.

Antallet af konkurser er ikke set lavere i de seneste fem år. Sammenligner man 2014 med 2010, hvor konkurserne toppede, har der været et fald på hele 37 procent.

Ifølge Bisnodes analyse har alle brancher haft et fald i antallet af konkurser set over hele året. De tre brancher, der oplevede det største fald i antal konkurser sidste år, var ejendomsbranchen, fremstillingsvirksomhederne og kultur, forlystelser og sport.

Der var dog brancher, der sluttede 2014 mere kedeligt af end andre.

- Landbrugssektoren havde desværre en skidt afslutning på året med 14 konkurser i december, hvilket er mere end en fordobling i forhold til sidste år, siger Martin Stabell.

- I hele 2014 var der 111 konkurser inden for landbruget mod 122 sidste år, så det er glædeligt, at der trods alt tale om en forbedring samlet set, siger han.

Også byggebranchen kom ud af 2014 med et fald i antallet af konkurser på samlet 25,6 procent, viser tallene.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip