Konservative er dybt rystet over Skat

»Jeg er dybt rystet over det her, og rapporten fra Rigsrevisionen vidner om et Skat, der er i opløsning, når man tænker på, at sagen her følger i kølvandet på de sager hen over sommeren, hvor man afslørede, at Skat har brugt deciderede stasi-metoder og presset folk på en helt urimelig måde. Nu viser det sig, at også tusindvis af mennesker er kommet i klemme, fordi man ikke har foretaget en ordentlig offentlig ejendomsvurdering, og det er rystende,« siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K).

Han mener, at Rigsrevisionens rapport bør give anledning til en oprydning i Skat, som, han mener, har et moralsk ansvar for at betale penge tilbage til borgerne.

»Det er ikke bare en lille decimalfejl. Det handler om mennesker af kød og blod, som uretmæssigt har fået presset deres økonomi, da ejendomsskatterne jo udgør en stor del af familiens økonomi, efter at grundskylden er steget så meget. Derfor skal vi have placeret et ansvar, og så skal der ryddes op i Skat, som jeg mener har et moralsk ansvar for at finde frem til de borgere, der har betalt for meget og på en eller anden kompensere dem. Det er jo ikke statens penge,« siger Brian Mikkelsen og afviser, at ansvaret ligger hos de tidligere skatteministre.

»Det er korrekt, at man fra politisk side har taget en beslutning om, at man skal betale ejendomsskat i det her land. Så er det Skats ansvar at føre det ud i livet på korrekt vis, men i stedet har Skat siddet overhørigt, at ejendomsvurderingerne har været meget forkerte. Der er jo ingen minister, der har foretaget en ejendomsvurdering i Horsens, Odense eller et andet sted. Jeg kan ikke se, at der er politikere, uanset partifarve, som skulle have et forklaringsproblem,« siger Brian Mikkelsen og foreslår en fastlåsning af ejendomsskatterne, så man kan undgå lignende sager i fremtiden.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip