Konservative: Grundskyld skal fastfryses i blå regering

Statens indtægter fra ejendomsskatter steg endnu engang i 2014, og det får nu De Konservative til at kræve, at grundskylden fastfryses under en eventuel blå regering.

- Hvis der kommer en borgerlig regering, vil det være et meget afgørende krav for os. Vi er på borgenes side, og der er borgere, der risikerer at må gå fra deres hus, fordi ejendomsskatterne stiger, siger partiets skatteordfører, Brian Mikkelsen, til Ritzau.

En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at de samlede ejendomsskatter i 2014 steg med tre procent til 27,2 milliarder kroner, og at dette tal i år ventes at stige yderligere til 28,2 milliarder kroner.

Stigningen kommer alene fra grundskylden, som udgør 87 procent af det samlede beløb, og som sidste år steg med 4,8 procent.

Og det er ikke retfærdigt, mener Brian Mikkelsen, som vil kræve en fastfrysning af grundskyldsbetalingerne på det nuværende niveau, hvis partiet skal forhandle om regeringsgrundlag efter næste valg.

- Det er en benhård prioritering, vi bør have fra samfundets og fra politisk side, for det vigtigste man har, det er boligen. Det bruger man ikke som investering, men som et hjem til sig selv og sine børn, siger skatteordføreren.

Hos Venstre mener skatteordfører Torsten Schack Petersen, at der skal styr på ejendomsvurderingssystemet, før man kan vurdere, om beskatningen er for høj.

- Før vi har et mere retvisende billede, er det svært at gribe til handling, siger han til Ritzau og uddyber:

- Hvilket beløb det så lander på, må vi se til den tid, og hvis det giver anledning til, at vi må kigge på beskatningsniveauet, så gør vi det.

Det svar tilfredsstiller dog ikke Brian Mikkelsen.

- Jeg mener, det er en undskyldning, som nogle partier bruger, fordi de ikke vil sætte ejendomsskatterne ned. Selvfølgelig skal vi have et mere retfærdigt system, men det skal ikke være en undskyldning for at lade grundskylden stige år efter år, påpeger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip