Konservative i usædvanligt valgsamarbejde med Enhedslisten

26/05/2013 16:04

Holger Madsen

Nyheder
De er langt fra hinanden rent politisk, men i Nyborg Kommune har De Konservative og Enhedslisten nu indgået et valgsamarbejde. De to partier er sammen med Socialdemokratiet, SF og De Radikale gået i valgforbund op til kommunalvalget, der afholdes til november. Som med alle andre valgforbund er formålet selvfølgelig at hindre stemmespild mellem de fem partier. Men fyens.dk skriver samtidig, at partierne er enige om at pege på den nuværende socialdemokratiske borgmester, Erik Christensen, efter valget. Dertil kommer et håndslaw på at man fører en sober valgkamp. Selv om Erik Christensen ikke føler sig for sikker på et genvalg, så er han dog glad for opbakningen. - Det er klart, at jeg er mere glad i dag, end jeg var i går, sagde han til avisen efter indgåelsen af aftalen, der altså ikke inkluderer Venstre, som De Konservative ellers normalt forbindes tæt med.

Mest læste i dag

De er langt fra hinanden rent politisk, men i Nyborg Kommune har De Konservative og Enhedslisten nu indgået et valgsamarbejde.

De to partier er sammen med Socialdemokratiet, SF og De Radikale gået i valgforbund op til kommunalvalget, der afholdes til november.

Som med alle andre valgforbund er formålet selvfølgelig at hindre stemmespild mellem de fem partier.

Men fyens.dk skriver samtidig, at partierne er enige om at pege på den nuværende socialdemokratiske borgmester, Erik Christensen, efter valget.

Dertil kommer et håndslaw på at man fører en sober valgkamp.

Selv om Erik Christensen ikke føler sig for sikker på et genvalg, så er han dog glad for opbakningen.

- Det er klart, at jeg er mere glad i dag, end jeg var i går, sagde han til avisen efter indgåelsen af aftalen, der altså ikke inkluderer Venstre, som De Konservative ellers normalt forbindes tæt med.