Konservative kritiserer regeringsangst for privathospitaler

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) forklarer til Berlingske fredag, at hun ikke forventer, at de offentlige hospitaler »på sigt« vil have behov for at trække på privathospitaler mere, end de gør i dag.

Men den udmelding holder ingen steder, mener man i Konservative. Her er man »godt trætte af regeringens ideologi-ræs«, som risikerer at hindre patienter hurtigere og bedre behandling.

»Det er sundt, hvis vi får et stærkere samarbejde med de private hospitaler. Jeg håber på, at man nu går ind og ser fordomsfrit på det her område og sikre et bedre samarbejde med de private hospitaler over hele landet,« siger sundhedsordfører Benedikte Kiær (K).

I Danske Regioner advarer man mod, at en udredningsret på 30 dage, der betyder, at patienter har ret til at blive diagnosticeret og undersøgt inden for en måned, vil betyde, at de offentlige hospitaler stik imod sundhedsministerens forventninger må overlade opgaverne til privathospitalerne.

»Når så mange i dag først er udredt efter en måned, kræver det, at vi bruger hele klaviaturet – også de private hospitaler, så aktiviteten hér kommer helt klart til at stige,« siger formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) til Berlingske.

Ifølge Benedikte Kiær er udredningsretten et skoleeksempel på, at der ligger et uudnyttet potentiale i et bedre samarbejde mellem det offentlige og private.

»Der er mange behandlingsområder, hvor man kan sikre en bedre og hurtigere behandling, hvis man forbedrer samarbejdet mellem det offentlige og private. Det kan eksempelvis være i forbindelse med ganske almindelige scanninger. Dem kan man hurtigt få foretaget hos privathospitalerne frem for at man skal i kø hos det offentlige,« siger Benedikte Kiær.

 

Dagens Gossip