Konservative: Socialområdet sejler

Det mener den konservative leder i Københavns Borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov (K).

Berlingske skriver lørdag, at en gruppe forældre til handicappede beskylder Københavns Kommune for trusler om tvangsforanstaltninger og lemfældig forvaltning.

Forældrene oplever, at de - til trods for initiativer, der skal forbedre servicen på området - »skal kæmpe en evig kamp og lægge krop til sagsbehandlingsmæssige udmattelsesstrategier«, som det hedder i et fælles klagebrev til Mikkel Warming.

I brevet skriver forældrene, at de tre afdelinger i Københavns Handicapcenter ikke samarbejder, hvilket belaster familierne. De skriver også, at de i bevillingssager ikke får tilstrækkelig vejledning, og at »beslutninger og bevillinger trækkes ned over hovedet på forældrene med trusler om forældrepålæg og tvangsforanstaltninger«.

Ifølge den konservative leder Rasmus Jarlov er situationen langtfra ny. Socialområdet har sejlet i mange år, og det er ifølge Jarlov socialborgmesterens skyld.

»Socialområdet har sejlet i mange år. Skandalesagerne har hobet sig op, og sagsbehandlingen har hele tiden været præget af meget lange ventetider og klager. Det er naturligvis borgmesterens ansvar. Han har siddet på posten i to valgperioder, så der er ikke andre, der kan tage skylden for, at han ikke har fået styr på tingene,« siger Rasmus Jarlov i en skriftlig kommentar.

Konservative vil bede borgmesteren redegøre for de seneste forhold overfor Borgerrepræsentationen, men har ingen forhåbninger om, at der kommer styr på tingene, »medmindre borgmesteren skiftes ud eller Folketinget griber ind«, som han formulerer det.

»Hvis det havde nogen som helst effekt at stille den slags krav, ville jeg kræve, at borgmesteren trådte tilbage. Københavns svageste borgere lider under dette årelange kaos, og der kommer ikke styr på tingene, så længe Enhedslisten sidder på den post,« skriver Jarlov.

»Jeg vil også opfordre socialministeren til at interessere sig for sagen. For når der har været kaos i så mange år, er der vel desværre ikke rigtigt nogen grund til at tro, at bystyret af sig selv får rettet op på forholdene,« siger Rasmus Jarlov.

 

Dagens Gossip