Konservative vil have socialminister ind i handicap-sag

30/03/2013 10:06

BNB

Nyheder
»Det hævdes, at det er regler og bureaukrati, der er en del af forklaringen på den utilfredshed, der er blandt forældrene, og det vil jeg gerne have socialministeren til at redegøre for,« siger Benedikte Kiær. »Der kan jo være andre kommuner, der har samme problemer, og derfor vil jeg gerne se dokumentation for, hvad det er for regler, der kan være årsag til problemerne,« siger Benedikte Kiær. Berlingske skriver lørdag, at en gruppe forældre til handicappede beskylder Københavns Kommune for trusler om tvangsforanstaltninger og lemfældig forvaltning. Forældrene oplever, at de - til trods for initiativer, der skal forbedre servicen på området - »skal kæmpe en evig kamp og lægge krop til sagsbehandlingsmæssige udmattelsesstrategier«, som det hedder i et fælles klagebrev til Mikkel Warming. I brevet skriver forældrene, at de tre afdelinger i Københavns Handicapcenter ikke samarbejder, hvilket belaster familierne. De skriver også, at de i bevillingssager ikke får tilstrækkelig vejledning, og at »beslutninger og bevillinger trækkes ned over hovedet på forældrene med trusler om forældrepålæg og tvangsforanstaltninger«. Socialborgmester Mikkel Warming (Ø) siger til Berlingske, at en del af forklaringen skyldes omfattende dokumentationskrav. »Kravene om dokumentation betyder, at sagsbehandlingstiden tager længere tid, og samtidig har forvaltningen brugt tid på at rydde op i sager efter kritikken fra revisionen. Derfor har vi haft uacceptable ventetider,« siger han. »Hvis der er hold i det, han siger, så kan det være, vi skal se på at få fjernet noget af det bureaukrati og de regler, der åbenbart forhindrer hurtigere sagsbehandling,« siger Benedikte Kiær. Hun beskriver forældrenes oplevelser som »forfærdende«. »Jeg kan godt forstå, at forældrene er frustrerede, hvis der går måneder og år, før de får svar på deres klager. Og hvis dialogen med kommunen er præget af mistro og manglende tro på, at børnene har det handicap, de nu engang har, så kan jeg godt forstå frustrationen,« siger Benedikte Kiær.

Mest læste i dag

»Det hævdes, at det er regler og bureaukrati, der er en del af forklaringen på den utilfredshed, der er blandt forældrene, og det vil jeg gerne have socialministeren til at redegøre for,« siger Benedikte Kiær.

»Der kan jo være andre kommuner, der har samme problemer, og derfor vil jeg gerne se dokumentation for, hvad det er for regler, der kan være årsag til problemerne,« siger Benedikte Kiær.

Berlingske skriver lørdag, at en gruppe forældre til handicappede beskylder Københavns Kommune for trusler om tvangsforanstaltninger og lemfældig forvaltning.

Forældrene oplever, at de - til trods for initiativer, der skal forbedre servicen på området - »skal kæmpe en evig kamp og lægge krop til sagsbehandlingsmæssige udmattelsesstrategier«, som det hedder i et fælles klagebrev til Mikkel Warming.

I brevet skriver forældrene, at de tre afdelinger i Københavns Handicapcenter ikke samarbejder, hvilket belaster familierne. De skriver også, at de i bevillingssager ikke får tilstrækkelig vejledning, og at »beslutninger og bevillinger trækkes ned over hovedet på forældrene med trusler om forældrepålæg og tvangsforanstaltninger«.

Socialborgmester Mikkel Warming (Ø) siger til Berlingske, at en del af forklaringen skyldes omfattende dokumentationskrav.

»Kravene om dokumentation betyder, at sagsbehandlingstiden tager længere tid, og samtidig har forvaltningen brugt tid på at rydde op i sager efter kritikken fra revisionen. Derfor har vi haft uacceptable ventetider,« siger han.

»Hvis der er hold i det, han siger, så kan det være, vi skal se på at få fjernet noget af det bureaukrati og de regler, der åbenbart forhindrer hurtigere sagsbehandling,« siger Benedikte Kiær.

Hun beskriver forældrenes oplevelser som »forfærdende«.

»Jeg kan godt forstå, at forældrene er frustrerede, hvis der går måneder og år, før de får svar på deres klager. Og hvis dialogen med kommunen er præget af mistro og manglende tro på, at børnene har det handicap, de nu engang har, så kan jeg godt forstå frustrationen,« siger Benedikte Kiær.