Kontanthjælps-syge må leve af erstatning

Regeringen beskyldes for at svigte alvorligt syge mennesker, der får udbetalt en erstatning på typisk 100.000 kr. for kritisk sygdom.

Formålet med erstatningen er bl.a. at forsøde tilværelsen i en svær tid og dække udgifter som følge af f.eks. en kræftsygdom, men hvis personen er på kontanthjælp, stopper kommunen ydelsen og henviser borgeren til at bruge erstatningen som forsørgelsesgrundlag.

- Staten inddrager i virkeligheden det lille plaster, som arbejdsmarkedets parter er blevet enige om at sætte på et meget stort sår, siger Leif Vestergaard Pedersen, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse.

SF fremsatte få måneder før folketingsvalget i 2011 et beslutningsforslag om at annullere modregningen. Det blev støttet af Enhedslisten, Socialdemokraterne, De Radikale og Liberal Alliance, men nedstemt af det borgerlige flertal.

Godt et år efter at flertallet er skiftet, har den nye regering ikke taget initiativ til at gennemføre lempelsen, og det vækker skuffelse hos Enhedslisten, Kræftens Bekæmpelse og Forsikring & Pension, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Det er et kedeligt udtryk for, at man har meget nemmere ved at se de reelt eksisterende problemer og løsninger, når man er i opposition, end når man selv har flertallet, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen til avisen.

 

 

Dagens Gossip