Kræft-operation giver lille penis

Der er ikke nogen tvivl om, at det er en ubehagelig oplevelse at få prostatakræft. Men en række mænd klager nu også over en ubehagelig eftervirkning af behandlingen: At deres penis er blevet kortere.

Det skriver det videnskabelige tidsskrift 'Journal of Urology' ifølge Videnskab.dk.

Det er et amerikansk studie, der kommer med udmeldingen. Her klager nogle af mændene i undersøgelsen ligeledes over, at forholdet til deres partner er blevet forværret på grund af den forkortede penis.

Ifølge en amerikansk kræftforsker Paul L. Nguyen er en mindre penis en ualmindelig konsekvens af behandlingen, men det er dog en risiko for at det kan forekomme.

- Den mulige bivirkning med reduceret penisstørrelse diskuteres sjældent med patienten, så det kan være ganske oprivende for nogle mænd, når dette sker, siger kræftforsker Paul L. Nguyen, som er tilknyttet det amerikanske Dana-Farber/Harvard Cancer Center, ifølge Videnskab.dk.

Ved behandling af prostatakræft er der derimod tilfælde af unormal træthed, urinlækage eller mindre sexlyst og erektionsproblemer, herunder impotens.

Undersøgelsen har indsamlet data fra 948 prostatakræft-ramte mænd, hvoraf 25 af mændene klagede over, at deres penis var blevet mindre.

Den almindeligste metode at fjerne prostatakræft på er via 'radikal prostatektomi,' hvilket betyder, at hele prostatakirtlen fjernes. Ingen af de mænd, der fik strålebehandling klagede over en kortere penis, mens dem, som blev behandlet for kræften ved operation alene og en kombination af hormon-blokerende mediciner og strålebehandling oplevede utilfredshed med deres kønsdeles størrelse.

Kild: Videnskab.dk

 

 

Dagens Gossip