Krænkersag: Oldefar nægter anklager i retten

Danmarks måske mest omtalte oldefar sidder tirsdag på anklagebænken ved Retten i Hjørring. Hans udseende afslører hans alder: 80 år.

Håret er en ældre mands hår. Gråt, nærmest hvidt, siddende i en krans om nakken fra øre til øre.

Det er først, da anklageren, advokaturchef Peter Rask fra Nordjyllands Politi, læser de uhyrlige beskyldninger op mod manden og hans yngre medtiltalte, at billedet af en rar og hyggelig oldefar krakelerer.

- Min klient nægter sig skyldig i samtlige forhold, lyder udmeldingen fra oldefarens forsvarsadvokat, Per Bøgh Jensen, efter at Peter Rask har læst sagens anklageskrift op.

Den første dag i retssagen kommer til at dreje sig om de to mænds påståede overgreb mod oldefarens oldebarn gennem tre år. Pigen er ikke biologisk oldebarn, manden er gift med hendes oldemor.

Angiveligt har oldefaren forgrebet sig på pigen flere gange i perioden 2006-2009. Blandt andet har de ladet en hund slikke pigen i skridtet, og den medtiltalte, en gangbesværet 48-årig mand med rollator, har angiveligt vist den lille pige pornofilm.

Det var i 2009, at pigen betroede sig over for en pædagog om overgrebene. Først var det den gangbesværede medtiltalte, som hun angav, og siden førte politiets efterforskning til en sigtelse mod oldefaren også.

Da pigens forældre i 2009 blev konfronteret med deres datters beretninger, fortalte de, at de havde det på fornemmelsen. De havde en mistanke mod oldefaren, som ifølge pigens mor også havde krænket hende.

Sagen mod de to mænd kører over otte dage gennem resten af august. Der ventes dom den 29. august.

Ud over overgreb mod den i dag 12-årige pige er oldefaren blandt andet også tiltal for overgreb mod hendes lillebror og to biologiske børnebørn. Oldefaren er alt i alt tiltalt for overgreb mod ni børn.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip