Kraftig bilbombe rammer det centrale Damaskus i Syrien

Bomben blev detoneret nær en skole ved Sabaa Bahrat-pladsen i et område, der huser både landets centralbank og finansministerium. Området bliver betegnet som hovedstadens vigtigste forretningsområde.

Beboere nær det sted, hvor bomben gik af, fortæller til syrisk TV, at der i kølvandet på eksplosionen blev affyret flere skud, mens lyden af ambulancesirener tog til.

Skuddene blev angiveligt affyret op i luften i et forsøg på at sikre, at ambulancer og redningsfolk kunne komme frem for at hjælpe sårede.

Ifølge den statslige TV-kanal al-Ikhbariya er der formentlig flere børn blandt de dræbte, da bomben detonerede nær en skole.

Sikkerhedsstyrker og hæren er til stede i området for at sikre, at befolkningen ikke nærmer sig, mens brandfolk kæmper med flammer flere steder, og redningsfolk behandler sårede.

Det er endnu uvist, hvem der står bag angrebet. Ifølge foreløbige oplysninger er der tale om et selvmordsangreb.

Det borgerkrigshærgede Syrien har i mere end to år været vidne til kampe mellem oprørere og præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker. Oprørere har nærmet sig hovedstaden, og flere gange har bilbomber og morterangreb ramt Damaskus.

 

Dagens Gossip