Kraftige rentestigninger gør det surt for boligkøbere

Igennem de seneste 12 dage er de lange boligrenter steget fra dag til dag. Tirsdag nåede man det laveste kursniveau i ni måneder, og det betyder, at det 30-årige tre procents lån kommer tilbage onsdag.

Det går ud over de danskere, som skal ud på boligmarkedet, siger Lise Nytoft Bergmann, som er boligøkonom og chefanalytiker hos Nordea Kredit.

- Boligkøberne og de boligejere, som vil have et tillægslån, skal være indstillet på, at de ikke længere kan få det fastforrentede lån på 2,5 procent i rente, siger hun.

Derfor bliver det altså dyrere at blive boligejer.

- Det beløb, som man har til rådighed til at betale af på et lån, vil være mindre, fordi flere af ens penge vil gå til renter. Det betyder, at man ikke vil kunne betale et ligeså dyrt hus, som man tidligere kunne, siger boligøkonomen.

De danskere, som går og drømmer om at købe et hus, må altså sætte forventningerne ned, hvis man sammenligner med, hvad der tidligere har været muligt.

- De, som møder op nede i banken for at blive boligejere, bliver nødt til at have lavere forventninger, end de som købte hus for 14 dage siden. Man kan ikke finansiere et ligeså dyrt hus for den samme sum penge, siger Lise Nytoft Bergmann.

Hun forklarer, at det ikke er overraskende, at renterne er steget. Til gengæld er timingen kommet bag på boligøkonomer, da der ikke har været nogle hændelser, som kunne sætte gang i renterne.

Samme opfattelse af rentestigningerne har Martin Lindholm, som er seniorporteføljeforvalter i Spar Nord.

- Objektivt set er der ikke nogen begrundelse for den rentestigning, vi har set i de seneste to uger, siger han til Ritzau Finans.

- Der er ingen økonomiske indikatorer, der tilsiger det. Man kan bare sige, at rentefaldet er stoppet, og at det er sket voldsommere og mere brat, end vi havde kunnet frygte.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip