Krag: Løkke er helt på vildspor

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) afviser, at regeringen indfører brugerbetaling på høreapparater, sådan som Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ellers hævder.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen lader S-R-SF-regeringen de hørehæmmede betale dobbelt på finansloven: Først gennem skatten og siden ved at indføre brugerbetaling på høreapparater.

- Altså, hallo. Det giver ingen mening, siger Lars Løkke Rasmussen.

Men den kritik rammer helt forbi skiven, replicerer sundhedsministeren.

- Lige meget hvor mange gange Venstre kalder det brugerbetaling, så bliver det ikke rigtigt af den grund, siger Astrid Krag.

- Hvis vi fastholder det offentlige tilskud til behandling i det private, vil vi overbetale de private klinikker. Og jeg vil ikke være med til, at vi skal bruge skattekroner på at forgylde en branche. Men det vil Venstres formand måske gerne, spørger hun.

Astrid Krag henviser til, at det offentlige har reduceret indkøbsprisen på høreapparater med op til 60 procent.

- Vi skal have mere sundhed for skattekronerne - ikke mere overbetaling, siger sundhedsministeren.

Lige netop mere brugerbetaling drøftes nu af Venstres medlemmer, som ved 140 møder prøver at fastlægge partiets politik ud fra fem sigtelinjer, som partiformanden, Lars Løkke Rasmussen, lancerede ved sidste års landsmøde.

- Det drejer sig også om, hvorvidt brugerbetaling kan være med til at udvikle vores samfund og trækket på vore velfærdsydelser. Men brugerbetaling må ikke ligge ovenpå verdens højeste skat, lyder det fra Venstres næstformand, Kristian Jensen.

- Så skal danskerne have pengene tilbage på en anden måde, fastslår han forud for Venstres landsmøde i weekenden.

 

Dagens Gossip