Kreativ festival og Kirkelig kunst i Kolding

En gruppe af medarbejdere og folk omkring højskolen har gennem det seneste år arbejdet på at skabe et spændende og alsidig program, der tilbyder platform til flere forskellige kunstarter – dans, drama, musik og billedkunst.

Festivalen har – ligesom højskolen – en international tone, og kunstnere fra ind- og udland kommer for at dele deres kunst, men også for at netværke med andre kunstnere både indenfor og udenfor kirken.

Højskolen arbejder meget med at skabe nye former for gudstjenester, og i det hele taget fornyelse eller genskabelse af sproget i og omkring kirken.

Festivalen skal være med til at støtte op om de kunstnere, der tager denne udfordring alvorligt, og som bruger tid, liv og kræfter på at skabe nye metaforer, drømmebilleder og kunst – til glæde for folk, der har deres gang i kirken.

- Det er netop kunstens styrke, som sprog, at den kan formidle på tværs af traditioner, sprog og kulturforskelle, siger forstander Sigbjørn Sørensen.

Sigbjørn Sørensen forsøger med denne festival, koncerter og nye tilbud på højskolen, at skabe en ny platform, og et nyt sprog for den kirkelige kunst.

To musikscener i Kongreshallen, en kunstudstilling, en alternativ lovsangskoncert, en heavy metal scene, en skulpturpark og teaterforestillinger med kunstnere så langt som fra Brasilien og USA er noget af det spændende - og på dansk grund helt nyskabende – program, festivalen kan byde på.

Der er med andre ord oplevelsesgaranti og mulighed for at udvide sin kulturhorisont.

Festivalen begynder den 11. maj 2013 klokken 13 og koster i forsalg 300 kroner, og 400 kroner ved indgangen.

Festivalen har sin egen facebook-side: facebook.dk/imagenefestivaldk, og man kan finde mere information på iabc.dk/artfestival.

 

Dagens Gossip