Kreditpakke skal sparke gang i jobmarkedet

De små og mellemstore virksomheder har for svært ved at skaffe penge fra bankerne til investeringer, og det vil regeringen derfor hjælpe dem med.

Regeringen barsler således med en ny kreditpakke, skriver Jyllands-Posten. Den vil stille i alt 12 milliarder kroner til rådighed for virksomhederne ved at forbedre mulighederne for at få statslig medfinansiering og ved at stille nye statslige kautioner og garantier.

- Det er svært for sunde virksomheder at få finansiering og for nystartede virksomheder at opnå finansiering, men de mange job, som vi skal have skabt i de kommende år, skal findes i den private sektor, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til avisen.

Regeringen fremlægger ifølge Jyllands-Posten torsdag indholdet af kreditpakken for forligskredsen bag de tidligere bankpakker.

Både Venstre og Konservative er parat til at drøfte pakken, og også erhvervsorganisationen DI roser regeringens initiativ.

DI's underdirektør Kent Damsgaard vil have bankerne til at tilbyde lån med "en passende løbetid".

- Virksomhedernes problem er, at de ikke kan få finansiering til nye maskiner, der reelt svarer til maskinernes levetid på 5-10 år, siger han til Jyllands-Posten.

Bankernes fællesorganisation Finansrådet har ingen kommentarer til udspillet, før de har set det.

Helle Thorning-Schmidt ønsker ikke at gætte, hvor mange job tiltaget vil skabe.

 

Dagens Gossip