"Krigen" bliver badet i stjerneregn fra anmelderne

Den nye, danske film om krigen i Afghanistan bliver kaldt både træfsikker, medrivende, stærk og vedkommende af avisernes anmelderkorps.

Både instruktør Tobias Lindholm og skuespillere får roser med på vejen for "Krigen", hvor Pilou Asbæk spiller hovedrollen som Claus Michael Pedersen, der er kompagnichef og udstationeret i Afghanistan.

- "Krigen" falder i tre hoveddele, der hver især fungerer glimrende, men det er samspillet mellem dem, der for alvor gør "Krigen" til en på alle måder bemærkelsesværdig film, der på overbevisende facon præsenterer en række dilemmaer uden at komme med nemme løsninger på nogen af dem.

- "Krigen" er med andre ord en stærk oplevelse på et såvel æstetisk som emotionelt og intellektuelt plan. Skal ses, skriver Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch, der giver fem ud af seks stjerner.

Samme antal stjerner høster filmen i Jyllands-Posten.

- "Krigen" er et drama, der gør vanvittigt indtryk, netop fordi Lindholm ikke får os til at svælge i følelser. Pilou Asbæk er aldrig bedre end i Lindholms instruktion, og Tuva Novotny er en rørende begavelse som Maria (hustru, red.), der insisterer på familien som sit uden-hvilket-intet, skriver Katrine Sommer Boysen i sin anmeldelse.

Manglen på store "afmægtige og mægtige følelser" har dog fået Berlingskes Kristian Lindberg til at barbere sin bedømmelse ned på fire ud af seks stjerner, selvom han overordnet er begejstret for filmen.

- Tobias Lindholms realisme i "Krigen" er en værdig hyldest til virkelighedens Afghanistan-udsendte, men filmen lider i passager af at være for tørt registrerende, skriver han.

Samtlige anmeldere hæfter sig ved flotte skuespilpræstationer og sikker instruktørhånd. Det gælder også Politiken, der kvitterer med fem ud af seks hjerter.

- "Krigen" giver en fremragende beskrivelse af de dilemmaer, de danske soldater i Afghanistan må have befundet sig i, skriver anmelder Kim Skotte.

- Tobias Lindholm har lavet en virkelig stærk, medrivende og vedkommende film, lyder det videre.

"Krigen" har premiere torsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip