Krigsskib befrier olietanker for pirater

Det Singapore-ejede tankskib Abu Dhabi Star med 23 besætningsmedlemmer om bord er blevet befriet af den nigerianske flåde.

En talsmand fra flåden oplyser til BBC, at besætningen er i god behold, piraterne er flygtet og skibet eskorteret ind til havnen i Lagos.

Piraterne kaprede olietankskibet med en besætning i Lagos i Nigeria tirsdag. Efterfølgende sejlede kaprerne det fuldt lastede skib ud på åbent hav.

Det var - ifølge det Internationale Maritime Bureau (IMB) - det tredje af den slags angreb de seneste to uger i Guineabugten.

IMB mener, at et syndikat muligvis står bag de seneste angreb og tirsdagens kapring, fordi angrebene er gennemført på samme måde.

Besætningen på tankskibet låste sig inde i et sikret rum. Rederiet oplyste onsdag til Det Internationale Maritime Bureau, at mandskabet stadig delvist kunne kontrollere fartøjet fra rummet.

Der er endnu ikke klarhed over, om det er lykkedes piraterne at stjæle noget fra lasten eller mandskabets ejendele.

Mens somaliske pirater ved Afrikas østkyst er stækket i deres aktiviteter af de internationale flådestyrker i området og bevæbnede vagter på handelsskibene, stiger pirat-angrebene ved Vestafrika.

 

 

Dagens Gossip