Krigsveteraner i ny dokumentarserie på P1

15/01/2013 17:13

Emma Kirstine Kejser

Nyheder
I den nye dokumentarserie følger man medlemmerne af motorcykelklubben Legacy Vets. Det der kendetegner medlemmerne af klubben er, at de alle har en fortid inden for det danske forsvar, hvor mange af dem, stadig går rundt med ar på sjælden, efter deres oplevelser som udsendte. For de fleste soldater, er krigen slet ikke slut efter de kommer hjem. Mange af dem vender hjem med skader på sindet, som oftest er de sværeste at hele, det kender medlemmerne af Legacy Vets godt til, mange af dem lider nemlig stadig unde traumerne, som deres udsendelse har medført. Som så mange andre danske krigsveteraner lider de også af posttraumatiskstress-syndrom. Det er i det civile liv, svært for medlemmerne at finde forståelse, men i klubhuset i Hedehusene, og på motorcyklen finder de indre ro. Det er først nu, at det offentlige Danmark er ved at lære konsekvenserne af krig at kende, selvom danske soldater i mange år har været udsendt til forskellige krige. Første afsnit af 'Veteranerne' bliver genudsendt på P1 fredag den 18. januar klokken 18.25, lørdag den 19. januar klokken 19.30 og søndag den 20. januar klokken 16.30 - alle gange på P1.

Mest læste i dag

I den nye dokumentarserie følger man medlemmerne af motorcykelklubben Legacy Vets. Det der kendetegner medlemmerne af klubben er, at de alle har en fortid inden for det danske forsvar, hvor mange af dem, stadig går rundt med ar på sjælden, efter deres oplevelser som udsendte.

For de fleste soldater, er krigen slet ikke slut efter de kommer hjem. Mange af dem vender hjem med skader på sindet, som oftest er de sværeste at hele, det kender medlemmerne af Legacy Vets godt til, mange af dem lider nemlig stadig unde traumerne, som deres udsendelse har medført. Som så mange andre danske krigsveteraner lider de også af posttraumatiskstress-syndrom.

Det er i det civile liv, svært for medlemmerne at finde forståelse, men i klubhuset i Hedehusene, og på motorcyklen finder de indre ro.

Det er først nu, at det offentlige Danmark er ved at lære konsekvenserne af krig at kende, selvom danske soldater i mange år har været udsendt til forskellige krige.

Første afsnit af 'Veteranerne' bliver genudsendt på P1 fredag den 18. januar klokken 18.25, lørdag den 19. januar klokken 19.30 og søndag den 20. januar klokken 16.30 - alle gange på P1.