Krisen giver flere snotnæser på jobbet

Hvis du frygter at miste dit job på grund af den økonomiske smalhals, er du måske en af de mange, som er gået syg på arbejde eller har tøvet med at kritisere chefen.

Ifølge en ny meningsmåling, der tirsdag bliver offentliggjort i Djøfs analysebrev DeFacto, har 10 procent af alle danskere prøvet at gå syge på arbejde.

En tilsvarende andel har været tilbageholdende med at kritisere uacceptable forhold på jobbet, selvom de mener, at det bør laves om.

De er især dem, der frygter en fyreseddel, der ændrer adfærd, viser målingen, og det er ikke overraskende for professor og arbejdsmarkedsforsker Per Kongshøj Madsen fra Aalborg Universitet.

- Det vil være underligt, hvis man ikke ændrer adfærd, når sparekniven svirrer i luften, siger han til Politiken.

35 procent af de adspurgte, der mener, at der er nogen eller en stor risiko for at blive afskediget inden for det næste år, har skruet ned for kritikken. 30 procent er gået syge på arbejde.

Det kan godt være, at virksomhederne på kort sig har gavn af, at medarbejderne går syge på arbejde og gør alt for at passe ind, siger formanden for Overenskomstforeningen i Djøf, Lars Qvistgaard, til Politiken.

Men på lang sigt er det en skadelig adfærd, som går ud over medarbejdernes præstationer, påpeger han.

Ifølge Djøf's meningsmåling har 24 procent af de fyringstruede prøvet at acceptere urimelige arbejdsvilkår, mens 18 procent har øget deres arbejdstid, og 15 procent er blevet mere bange for at begå fejl.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip