Kristian Jensen bliver udenrigsminister i ny V-regering

Venstres næstformand, Kristian Jensen, bliver udenrigsminister i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nye regering, der senere søndag bliver præsenteret for dronningen.

Han overtager posten efter den radikale Martin Lidegaard.

Han bliver samtidig øjensynligt den eneste minister, der får til huse i Udenrigsministeriet, som frem til valget husede to ministre.

Således indeholder Lars Løkke Rasmussens ministerliste ikke en udviklingsminister, som han ellers havde i forrige regeringsperiode.

Under den tidligere regering var der på et tidspunkt hele fire ministre, der havde plads i Udenrigsministeriet. Det var foruden udenrigsministeren en europaminister, en handels- og investeringsminister samt en minister for udviklingsbistand.

Om Kristian Jensen skal favne alle disse ansvarsområder må tiden vise, men det er i første omgang en kendsgerning, at næstformanden har fået en prestigiøs, tidskrævende og omrejsende ministerpost i forlængelse af sidste års formandsopgør.

Kristian Jensen blev af flere lokalformænd og folketingsmedlemmer fra Venstre åbent anbefalet som afløser til Lars Løkke Rasmussen, da hans formandskab balancerede på afgrunden i foråret 2014.

Efter et hovedbestyrelsesmøde endte Løkke og Jensen dog med at erklære, at det var bedst for Venstre, at man fortsatte med de to som formand og næstformand i nævnte rækkefølge og efterfølgende har partiet gjort meget ud af profilere "formandskabet" samlet.

Nu skal Jensen så også udfylde jobbet som udenrigsminister, som bliver hans anden regeringspost. Tilbage i 2004 blev han udnævnt til skatteminister under Anders Fogh Rasmussen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip