Kritik: 50 milliarder kroner er blevet væk i EU - alene i 2012

Det er Dansk Folkepartis medlem af Europa-parlamentet, Morten Messerschmidt, der langer ud efter EU's måde at styre pengene på.

EU havde i 2012 et budget på over 1.000 milliarder kroner - 1.000.000.000.000 - men ud af dem er der godt 50 milliarder kroner, som man ikke kan finde.

Det er EU's eget revisionssystem, der har oplyst om de manglende penge til den danske politiker i Bruxelles.

- Ud af EU's budget for 2012 på 1.030 milliarder kroner, eller en god billion, er over 50 milliarder kroner enten blev udbetalt i modstrid med reglerne, misbrugt eller stjålet. De er i hvert fald borte... Det har vi EU's revisionsrets ord for, og derfor vil EU-revisorerne for 19. år i træk ikke underskrive regnskabet. EU's præsident Herman von Rompuy bebrejdede ellers for nylig revisorerne, at de fandt for mange hår i suppen, og at deres fejl-finding ville blive misbrugt af folk som mig, skriver Morten Messerschmidt i et nyt blog-indlæg.

Han har mødtes med Danmarks mand ud i EU's revisionsret, Henrik Otbo, foreslog, og de to har drøftet revisionsrapporten.

- Her forklarede han mig forleden, at det jo ikke er sådan, at alle pengene er snuppet af Comorra'en, Mafiaen eller gammelkommunister i Østeuropa; langt de fleste uregelmæssigheder skyldes fusk med landbrugsstøtte, stor- såvel som småsvindel, udbudsregler, der bliver overtrådt, og tilskud udbetalt i modstrid med reglerne.

- En anden sandhed er, siger Henrik Otbo, at svindelen finder sted i medlemslandene - ikke i Bruxelles. I Bruxelles kan de bare ikke overskue at holde øje med de utallige projekter, som myndighederne i Fusco del Incredible, Kleptocratia og Fraud County godkender og forærer penge. Så når en polsk landmand uberettiget får 700.000 kroner om året til et fuglereservat, tager ingen i Polen affære, lyder det fra Morten Messerschmidt.

- Det er uden tvivl rigtigt - selv om pengene åbenbart også sidder løst i selve EU-apparatet: "Errors", eller "fejl" i EU's udenrigstjeneste udgjorde 3,3 procent af budgettet på 44 milliarder kroner, eller små 1,5 mia. kroner. For eksempel kunne udenrigstjenesten ikke gøre rede for, hvad der var blevet af over 60 millioner kroner, halvdelen af de 120 millioner kroner, som EU brugte på et projekt for kvindelige skolelærere i Bangladesh.

- Af de knap 300 milliarder kroner, som EU brugte i 2012 i sit endeløse forsøg på at få bragt alle regioner i alle EU-landene op på samme niveau, så folk en dag har ens liv på Madeira, Bornholm og Kreta, var der svindel/fejl for over 21 milliarder kroner.

- Hvis du ærgrer dig over de 50 milliarder kroner, som er blevet fejlagtigt udbetalt, forsvundet eller stjålet, så burde du blive edderspændt rasende over de hundreder af milliarder, som helt i overensstemmelse med EU's regler forsvinder i varm luft, konsulenter og spild af tid, mener Morten Messerschmidt.

 

Dagens Gossip