Kritik af julehjælp: Hver tiende modtager af julehjælp er muslim

Hvordan kan det være, at kristne børn må undvære juletræ og julegaver, mens muslimske familier, der ikke holder jul, kan få julehjælp? Det spørgsmål går igen i en livlig debat på de sociale medier i disse dage, skriver Kristeligt Dagblad.

Frelsens Hær er landets største uddeler af julehjælp og regner med at kunne hjælpe cirka 8000 af de 13.000-14.000 ansøgere. Allerede den 23. november begyndte debatten på foreningens hjemmeside, og flere har opsagt deres støtte til foreningen med direkte henvisning til, at julehjælpen også bruges på jehovaer, muslimer og andre, der ikke holder jul.

Informationschef i Frelsens Hær Lars Lydholm er ikke overrasket over kritikken, for den er kommet gennem flere år.

- Der er en klar tendens til, at så snart vi nævner ordet julehjælp, står der folk klar til at kritisere vores praksis med ikke at skelne mellem religioner eller andet blandt ansøgerne. Det er en meget ærgerlig udvikling, for det fjerner fokus fra det vigtige, nemlig at stadig flere danskere er så fattige, at de har brug for hjælp til at holde en værdig jul, siger han til avisen.

Læs også: Rekordmange familier søger om julehjælp

Organisationen har ikke registreret antallet af muslimer, der modtager julehjælp, men Lars Lydholm vurderer, at det drejer sig om højst 10 procent, formentlig færre.

3636 har underskrevet en erklæring om, at de er imod, at muslimer skal kunne få julehjælp i Danmark.

En af dem skriver på indsamlingens hjemmeside:

- Jeg er ikke racist, men når det nu hedder julehjælp, så er det da mest logisk for mig, at det er for at hjælpe med, at børnene får en god jul. Når der er eid, som muslimerne fejrer, så kan dem, der ønsker at hjælpe med det, jo starte en indsamling til det formål. Jeg personligt har fået hjælp én gang, hvor det reddede julen for min søn, som ellers ikke ville have fået hverken julemad eller andet den jul uden. Så ja, jeg mener, at julehjælpen kun burde gives til dem, der rent faktisk holder jul.

Igen i år slår antallet af ansøgere om julehjælp alle rekorder.

Bliv ven med dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Frelsens Hær, Mødrehjælpen og Kirkens Korshær, der er de tre største uddelere, melder om markante stigninger.

For Kirkens Korshær, der uddeler for et tocifret millionbeløb, er stigningen på 50 procent.

Ingen af foreningerne registrerer, hvor stor en andel der går til muslimer.

 

Dagens Gossip