Kritik af løsladelse af pædofil-sigtet

En 79-årig pædofilisigtet mand fra Brønderslev, der har siddet varetægtsfængslet siden december sidste år, blev i går løsladt. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Nordjyllands Politi vurderer, at der ikke er grundlag for at forlænge fængslingen i sagen, der først kommer for retten i løbet af et par måneder. Den 79-årige er blevet mentalundersøgt og hvis han dømmes skyldig, vil han formentlig få en behandlingsdom.

Fra flere sider rejses der ifølge Nordjyske kritik af den lange sagsbehandlingstid i pædofilisager, der medfører, at sigtede løslades, mens de venter på dom. Manden er sigtet for seksuelle overgreb på 10 børn.

- Jeg synes, det er alarmerende, at der endnu ikke er rejst tiltale, for efterforskningen er for længst afsluttet, siger den 79-åriges forsvarer, Per Bøgh Jensen, der gerne ser en hurtig afslutning på sagen for alle parters vedkommende.

- Sigtede og de formodede forurettede kan møde hinanden på gaden. Det er en meget ulykkelig og helt uholdbar situation for alle, påpeger forsvareren.

Anklager Rikke Poulsen så også gerne, at sagen var kommet hurtigere for retten, men henviser til, at sagen har været mere omfattende end forventet.

Pårørende til børn, der indgår i sagen, er rystede over løsladelsen af den 79-årige, og fra politisk side er der stemning for flere ressourcer til området.

- Jeg forstår udmærket, at det her kan virke krænkende på borgernes retsfølelse, og derfor er det vigtigt, at vi får pædofilisager hurtigere gennem retssystemet, siger det nordjyske medlem af Folketingets retsudvalg, Karsten Lauritzen (V), til Nordjyske.

- Med en målrettet indsats har vi gennemført lyndomme i voldssager, og det bør også ske i sager om seksuelle overgreb mod børn, mener Karsten Lauritzen, der forventer, at temaet rejses i finanslovsdebatten.

 

Dagens Gossip