Kronespekulanter strækker våben

Presset på den danske krone er tilsyneladende ved at aftage lidt.

Sådan lyder vurderingen fra flere finanshuse, efter at data tirsdag eftermiddag har kastet lidt lys over, hvad der egentlig skete fredag, hvor den danske krone pludselig tabte styrke og nåede det svageste niveau siden april 2014. Samtidig var der tale om den kraftigste svækkelse på en dag siden 1993.

Det skriver Ritzau Finans.

- Umiddelbart er der ikke noget i dagens tal, der indikerer, at Nationalbanken spillede en afgørende rolle i form af øget støtteudsalg af danske kroner, skriver Nykredits chefanalytiker Tore Stramer i et notat.

- Den begyndende valutaudstrømning indikerer, at flere internationale investorer kan have valgt at hjemtage deres spekulative positioner i danske kroner i fredags, skriver han videre.

Tirsdag eftermiddag går der 7,4605 danske kr. på en euro mod 7,4494 fredag morgen før kronesvækkelsen satte ind.

- Vi forventer, at normaliseringen vil fortsætte, men blandt andet Den Europæiske Centralbanks opkøb af statsobligationer og usikkerheden omkring Grækenlands fremtid i eurosamarbejdet kan skabe bump på vejen, skriver Sydbank i en kommentar.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip