Kronprinsesse Mary talte for kvinders rettigheder i Central Park

»Jeg ønsker en verden, hvor kvinder har lige muligheder og frihed til at forme deres egen skæbne og ambitioner,« sagde hun til de omkring 60.000 tilhørere, som havde fået adgang til festivalens gratis billetter med point, som de har optjent gennem engagement i aktiviteter, der er med til at bekæmpe fattigdom. Koncerten blev også streamet live på globalt plan.

Som medlem af det internationale panel High-Level Task Force for ICPD, var det Kronprinsessen opgave at adressere betydningen af kvinders og pigers ligestilling og rettigheder for bekæmpelse af ekstrem fattigdom. Hun påpegede blandt andet, at der hver dag på verdensplan dør 800 kvinder i forbindelse med graviditet eller fødsel, og at flere end 200 millioner kvinder i udviklingslande ikke har adgang til prævention.

»Næste gang du spørger dig selv, hvad er den vigtigste ting, der kan gøres for at forbedre verden, så er svaret kønsligestilling,« sagde Kronprinsesse Mary, der også understregede vigtigheden af uddannelse og beskyttelse af kvinder og piger, »så alle kan udnytte deres fulde potentiale«.

Bag festivalen står ”Global Poverty Project i samarbejde med ”Cotton on Foundation med sigtet at skabe en global bevægelse blandt borgere i kampen for at stoppe ekstrem fattigdom inden 2030.

Under besøget i New York deltager Kronprinsessen desuden i et arrangement i FN fredag den 27. september, som omhandler den internationale indsats for bekæmpelse af kvindelig omskæring i verden.

 

Dagens Gossip