Kronprinsessen: Så hjælp dog!

For syv år siden gjorde et møde særligt indtryk på den danske kronprinsesse.

Mødet med en gynækolog fra det afrikanske land, Chad. Hun kunne fortælle Mary, hvordan en graviditet udsatte de afrikanske kvinder for livsfare, og da besluttede kronprinsessen at kæmpe for kvinders rettigheder.

Det fortæller hun i en interview til Billed-Bladet ved den international kvindekonference Woman Deliver i Malaysia.

I januar besluttede Mary Fonden at donere 250.000 kroner til kvinderettighedsorganisationen Fórum Mulher i Mozambique, og for Mary kan det være svært at at begribe de vilkår, som afrikanske kvinder lever under.

- Hvordan kan det være, at en kvinde i dag skal behøve at risikere sit eget liv for at give liv. Vi ved jo, hvad der skal til for, at kvinden overlever, fortæller hun til Billed-Bladet og understreger, at alle kan bidrage til kampen for kvinders rettigheder.

-Alle har en forpligtelse. Man bør fordybe sig i det. Investere tid og penge måske. Men først og fremmest skal man lytte til sit hjerte, følge sit hjerte og så finde ud af, hvor hver og en kan gøre en forskel. For eksempel hvis man er en finansperson, så kan denne måske tænke over, hvor han/hun bedst bidrager med sin ekspertise og viden. Det behøver ikke kun være penge, man støtter med. Det kan også være tid og videnskabsbaseret støtte.

 

Dagens Gossip