KTO godkender forlig og kritiserer KL

Det skete på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde på Arbejdermuseet i København, efter at man tidligere har afvist at tage stilling til forliget i sympati med lærerne, der på det tidspunkt forhandlede med Kommunernes Landsforening (KL) frem mod den igangværende lockout.

På repræsentantskabsmødet valgte fagforbundet FOA at afstå fra at stemme, da formand Dennis Kristensen finder timingen i godkendelsen dårlig, da der endnu ikke er en afklaring i forhold til lockouten.

Repræsentanterne valgte trods godkendelsen da også at vedtage en stærkt kritisk udtalelse mod KL under overskriften »Diktater er gift for den danske forhandlingsmodel«.

»KTO tager meget skarpt afstand fra KLs manglende vilje til at føre reelle forhandlinger med Lærernes Centralorganisation (LC) om lærernes arbejdstid. KL har i forhandlingerne med LC stædigt holdt fast i deres krav og har ikke vist vilje eller evne til at bevæge sig i forhold til at komme med nye forslag for at søge en forhandlingsløsning. KL har således styret efter et sammenbrud og lockout,« lyder det blandt andet i udtalelsen.

Forliget, der har betydning for omkring 550.000 danskere, blev indgået mellem KTO og KL i midten af februar, men på et repræsentantskabsmøde i starten af marts ville KTO ikke godkende overenskomstforliget. Det skete i sympati med lærerne, som på det tidspunkt fortsat forhandlede med KL frem mod den nuværende lockout.

Aftalen mellem KL og KTO indeholder lønforbedringer på 2,22 procent over to år til kommunalt ansatte. Der er tale om en samlet lønfremgang på 1,97. De sidste 0,25 procent skal forhandles decentralt.

På repræsentantskabsmødet godkendte man desuden overenskomstforliget med Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN).

 

Dagens Gossip