Kulde på vej: Hvid jul i sigte

Efter en mild weekend med plusgrader står danskerne mandag op til trist gråvejr, der spædes op med regnbyger indimellem.

Men sidst på ugen sker der ting og sager, som måske kan lede frem til en hvid jul.

- Den 24. december ser ud til at blive en kold dag med frost hele døgnet. Det springende punkt er så, om der ligger sne på jorden, siger Thyge Rasmussen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Mandagen byder - ud over et gråt himmeldække - også på tåge og dis, så mange vil nok holde sig indendørs i det lune skær fra stearinlys og brændeovne.

Fra tirsdag og frem til fredag, hvor landet for alvor tager hul på julens rejser og festligheder, vil temperaturerne falde støt.

- Men det bliver ikke så koldt som i forrige uge, hvor der lå masser af sne, som køler luften ned, siger Thyge Rasmussen.

- Tirsdag begynder også med gråvejr og dis og tåge. Men i løbet af dagen bliver det mere sigtbart. Et lavtryk fra Irland nærmer sig, og det bliver gradvist koldere, siger han.

Tirsdag aften kan der komme sne eller slud på Bornholm og Sjælland.

Onsdag ryger dagtemperaturen ned mod frysepunktet. Torsdag og fredag bliver det endnu koldere med frostgrader både dag og nat. Og bilisterne skal være varsomme.

- Det kan blive forholdsvis glat på vejene efter den her omgang med vådt og fugtigt vejr, siger Thyge Rasmussen.

En frisk vind vil puste hen over landet i dagene op til weekenden. Ved kysterne endnu kraftigere end inde i landet.

- Så det vil føles ganske koldt, siger DMI's vagtchef.

Fredag kan de sydlige egne af Jylland og Sjælland samt Lolland-Falster få sne eller slud.

- Men det kan også være, at sneen bliver på den tyske side af grænsen, siger Thyge Rasmussen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip