Kulden kommer tidligt i år

I de allertidligste morgentimer lørdag vil man for alvor kunne mærke, at vi er på vej mod mørkere og koldere tider.

Her dykker termometeret for første gang i dette efterår ned under frysepunktet, forventer vagthavende meteorolog ved DMI Frank Nielsen.

- Der er flere steder inde i landet, hvor der vil være rimfrost på græsset tidligt lørdag, siger han.

- Det bliver kun kortvarigt frost. Hvor koldt det bliver, står og falder med skyerne. Det har svinget lidt med skydækket de seneste par dage, men det ser ud til, at det kan blive klart natten til lørdag, fortæller han.

Fredag kan der først på dagen komme lidt byger, men en solrig fredag eftermiddag vil lede frem mod en klar stjernehimmel natten til lørdag. Og derfor ryger temperaturen ned omkring de magiske nul grader.

Selvom frosten kommer tidligt på sæsonen, er det ikke usædvanligt, at det fryser i september, forklarer meteorologen.

- Det er før sket, at vi har fået nattefrost allerede sidst i august. Men det er mest normalt, at det kommer først i oktober, siger Frank Nielsen.

Resten af weekenden lægger temperaturen sig på omkring 12-14 grader om dagen. Og om natten bliver det mellem tre og 10 graders varme - varmest ved kysterne.

- Den kolde nat til lørdag ser ud som en enlig nat, hvor det bliver så koldt. Så man skal ikke være for forskrækket over det.

En østlig vind og et vekslende skydække holder temperaturen oppe resten af weekenden. Solen titter også frem og gør, at weekenden trods de begrænsede temperaturer synes ganske nydelig, siger meteorologen.

Og den samme vejrtype fortsætter indtil midten af næste uge, hvor det dog kan bide lidt:

- Vi er under indflydelse af et højtryk. Det kan godt føles lidt koldt. Ikke på grund af termometeret, men på grund af vinden, lyder det fra Frank Nielsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip