Kultur: Ny sønderjysk kulturaftale

Haderslev, Tønder, Sønderborg og Aabenraa kommuner etablerer et nyt fælles forum, Det sønderjyske Kulturkoordinationsudvalg.

- Dette forum vil bygge videre på de gode og positive erfaringer med det tværgående samarbejde, vi havde i Den sønderjyske Kulturaftale. Vores mål er blandt andet i fællesskab at fokusere på kulturen og fritidsområdet som redskaber til udvikling, siger Povl Kylling Petersen, Aabenraa, der er formand for styregruppen bag Den sønderjyske Kulturaftale, indtil den nedlægges til nytår.

- Den sønderjyske Kulturaftale har vist, at et tværgående samarbejde blandt kommunerne skaber merværdi og synergieffekt. Det ønsker vi at fortsætte, når udfordringer og opgaver lægger op til det, slutter Povl Kylling Petersen.

Et af de vigtigste projekter, der har skabt merværdi og synergieffekt, er ”Fra den hemmelige til den synlige kultur”, hvor brandet Kulturfokus.dk har gjort det sønderjyske publikum mere mobilt.

I kraft af hjemmeside, annoncer, nyhedsbreve, kommunikationsværktøj og kurser for kulturaktører når tilbuddene i dag ud til langt flere brugere.

Skaterne har, for eksempel, fået mere ud af det hele ved at udnytte hinandens faciliteter, og via projektet Mestermus har flere hundrede unge haft mulighed for at komme til Master Class med nogle af musikkens store stjerner på tværs af kommunegrænserne.

 

Dagens Gossip