Kulturministeren svarer igen på Facebook

Kulturminister Uffe Elbæk (R) blev tirsdag mødt med hårde beskyldninger om at have ført Folketinget bag lyset.

Det skete, efter han på et åbent samråd medgav, at han var blevet advaret af en embedsmand mod at holde flere arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet, AFUK, hvor hans mand er ansat som sekretær.

Nu svarer ministeren igen på kritikken i et indlæg på Facebook:

- Kære Facebook-venner - som I ved, har jeg i dag (tirsdag, red.) været igennem et fire timer langt samråd.

- Inden jeg gik ind til samrådet, blev jeg af medierne spurgt, om mine embedsmænd havde bakket mig op i prioriteringen af de fem arrangementer, som har været afholdt på AFUK til og med august i år, skriver kulturministeren og fortsætter:

- På det svarede jeg, som sandt er, at det har de. Altså bakket op. På selve samrådet blev jeg så spurgt om, hvad baggrunden var for at lægge et Kultur på Kanten-arrangement på Filmskolen her i november.

- Og jeg forklarede, som sandt er igen, at jeg og en embedsmand i slutningen af september diskuterede, om det var klogt fortsat at holde Kultur på Kanten på AFUK. Det var vi enige om, at det ikke var. Så derfor lagde vi arrangementet ud på Filmskolen.

- Når jeg overhovedet skriver ovenstående, er det selvfølgelig fordi, det fremstår i medierne, som om jeg ændrer forklaring, når virkeligheden er, at jeg svarer på to helt forskellige spørgsmål.

- Der er altså ikke tale om, at jeg har ignoreret mine embedsmænds råd - tværtimod, skriver ministeren.

Kort efter samrådet sagde ministeren, at han "havde svaret fuldstændigt i forhold til de spørgsmål, han var blevet stillet". Det var dog langt fra indtrykket blandt flere medlemmer af kulturudvalget.

De seks statsrevisorer holder møde den 12. december, hvor de sandsynligvis beslutter sig for at bede Rigsrevisionen om at undersøge, hvorvidt Uffe Elbæk gjorde noget forkert ved at afholde fem arrangementer på AFUK.

 

 

Dagens Gossip