Kun få danskere vil hæve udviklingsbistanden

Målingen viser således, at kun 15,5 procent af danskerne vil hæve udviklingsbistanden, mens hele 48 procent vil sænke den. 33,2 procent af danskerne mener, at den nuværende udviklingsbistand på 0,82 procent eller godt 16 milliarder kroner er lige tilpas.

Modstanden mod at hæve bistanden overrasker ikke Jørgen Goul Andersen, professor ved statskundskab ved Aalborg Universitet.

»Folk vil gerne bevare velfærdsstatens sociale sikring og service mest muligt. I stedet kigger man efter, hvor der kan skæres, og her står for eksempel kultur og udviklingsbistand ofte først for. Når der er højkonjunktur, bliver folk mere generøse. Men når der er lavkonjunktur og sparedagsorden, bliver folk mere karrige med pengene,« siger Jørgen Goul Andersen til Altinget.dk.

Også udviklingsminister Christian Friis Bach (R) peger på krisen som årsag til danskernes skepsis ved at øge bistanden. Men han mener, at det vil være en fejl at sænke bistanden.

»Trods store problemer i Europa er der endnu større problemer andre steder i verden. Samtidig kan vores investeringer i verden og et stærkere internationalt samarbejde være med til at hive Danmark ud af krisen. Det er her, fremtidens vækst og muligheder er,« siger udviklingsministeren til Altinget.dk.

Samtidig erkender ministeren, at regeringens målsætning om at nå én procent i udviklingsbistand først er realistisk, når der er vækst igen.

»Der er krise. Det erkender vi og lytter til den bekymring, der er. Alligevel har vi fastholdt og øget vores internationale engagement i en krisetid. Vi kan ikke sætte dato på. Råderummet til også at investere i Danmark og mere i verden vil afhænge af, hvordan og i hvor høj grad den danske økonomi retter sig op,« siger han.

Ved forhandlingerne om finansloven for 2012 hævede regeringen sammen med Enhedslisten udviklingsbistanden med 234 millioner kroner i 2012 og 600 millioner kroner i 2013. Men selv om bistanden i 2012 voksede i kroner og øre, faldt bistandsprocenten fra 0,83 til 0,82 procent, skriver Altinget.dk.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip