Kun hver 20. dansker har sendt penge til Syrien

Kun fem procent af danskerne har på nuværende tidspunkt givet penge til hjælpearbejdet i Syrien, og halvdelen af danskerne har slet ikke tænkt sig at gøre det. Det viser en meningsmåling, Voxmeter har lavet på vegne af Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp, skriver dr.dk.

»Vi har før været oppe på, at næsten halvdelen af den danske befolkning har støttet nogle af de rigtig store naturkatastrofer, så det er meget lidt i forhold til, hvad vi normalt har af opbakning,« siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Meningsmålingen viser desuden, at mens 15 procent har planer om at støtte det humanitære arbejde i Syrien, så har halvdelen svaret blankt nej.

Men uviljen til at støtte de mange millioner flygtninge i Syrien skal ifølge Anders Ladekarl ikke forklares med, at danskerne er ligeglade med syrerne.

»Jeg tror simpelthen ikke på, at mennesker er så kyniske. Når man ser det almindelige menneske, som er ramt af en bombe eller en kugle, eller det barn, som ikke får mad i dag, så bliver vi alle inderligt berørte. Uanset om det er en syrer, en afrikaner eller en henne om hjørnet,« siger Anders Ladekarl og tager en del af skylden for, at danskerne ikke er blevet gjort tilstrækkeligt opmærksomme på krigens ofre.

Siden billeder af ofrene for det formodede giftgasangreb rullede hen over TV-skærme i hele verden, er donationerne til nødhjælpsorganisationerne steget betragteligt.

Men selv om Folkekirkens Nødhjælp i fredags rundede en million kroner i deres indsamling til fordel for de syriske flygtninge, er der stadig langt til den gavmildhed, som danskere viste efter tsunamien, der skyllede ind over dele af Sydøstasien i juledagene i 2004. Dengang lykkedes det hjælpeorganisationen at samle 90 millioner kroner ind.

Ifølge FN er cirka to millioner syrere på flugt fra borgerkrigen, som har krævet omkring 100.000 menneskeliv. Dertil kommer antallet af folk, der er drevet på flugt internt i Syrien, som nu ligger på 4,25 millioner mennesker. Det betyder, at næsten hver tredje syrer er fordrevet fra sit hjem.

 

Dagens Gossip