Kunder vil have sex hos massøren

En rundspørge som Avisen.dk har foretaget blandt 57 massører viser, at hver anden har oplevet kunder, som enten har efterspurgt sex, som har blottet sig eller har fremsat sjofle kommentarer. Hver femte massør er blevet direkte fysiske forulempet.

»Det er dybt krænkende, og mange bliver i situationen ubehageligt berørt og skræmt,« siger Gunna Højgaard, som er medstifter af brancheforeningen Foreningen Registrerede Fysiurgiske Massører.

Hun peger på, at problemet blandt andet skyldes, at massage bruges som dæknavn for prostitueredes ydelser.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Hvis Avisen.dks begrænsede rundspørge viser sig at være repræsentativ for den samlede branche, vil omfanget af seksuelle opfordringer betyde, at massører er langt mere udsatte end gennemsnittet af den arbejdende befolkning. Her oplever mindre end to procent uønsket seksuel opmærksomhed inden for et år, viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

NFAs undersøgelse peger også på, at de seksuelle krænkelser kan få store konsekvenser i form af eksempelvis depression, søvnforstyrrelser og posttraumatisk stress, og derfor bør massørbranchen se på rundspørgen med stor alvor, påpeger Åse Marie Hansen, der forsker i psykisk arbejdsmiljø ved Københavns Universitet og NFA.

»Det lyder som uacceptabelt mange. Jeg synes, faggruppen bør se på, hvordan de kan forebygge det,« siger hun til Avisen.dk.

Ifølge rundspørgen er det ikke kun kvindelige massører, der bliver forulempet, mandlige massører oplever også deres kvindelige kunder gå over stregen. Det er dog primært mænd, som står bag den upassende opførsel.

 

Dagens Gossip